Categorieën

  • Emmi-Dent
  • Emmi-Pet
  • Emmi-Skin
  • Emmi 0.0.7.
  • Korven-Bekers
  • Lucht/Geur Bevochtiger
  • Reinigingsconcentraten
  • Ultrasone Reinigers
Waar worden ultrasone reinigers voor gebruikt?
Ultrasone reinigers van Emag worden ingezet in professionele werkomgevingen, daarnaast wordt het gebruik van ultrasone reinigers steeds meer door prive en hobbyisten gebruikt, dit echter alleen omdat ze economisch goedkoop en efficiënt zijn.
Emag machines worden in elke sector veel gebruikt bij het reinigen en desinfecteren van bijvoorbeeld bij laboratoria, goud- en edelsmeden, juweliers, opticiens, klokkenmakers, wapens, cartridge reinigen, scheepvaart en marine, tattoo shops, piercing studio's, pedicures, schoonheidssalons, motorzaken en landbouw mechanisatiebedrijven (bijv. reiniging van carburateurs) en onderhoudswerkplaatsen etc. etc. Ook bij reinigingsprocessen in de industrie zijn ultrasone reinigers niet meer weg te denken. Voor voorbeelden van producten voor en na ultrasone reiniging,
klik hier >

Wat doen ultrasoon trillingen?
De energie die van een Ultrasone generator komt, wordt door de trilling in mechanische energie omgezet. (frequentiebereik van 20 tot 54 kHz)
In het ultrasone bad worden trillingen geproduceerd die samen met het reinigingsmiddel zorgen voor een reinigingskwaliteit wat zonder een ultrasone reiniger nooit bereikt kan worden.
De energie die door de ultrasone klankgenerator wordt vrijgegeven (een frequentiegebied van 20 kHz of meer) wordt omgezet in mechanische energie.
De moleculaire verbinding van de vloeistof bij het beschikbare niet-homogeen karakter (verontreiniging van het voorwerp) wordt onderbroken door de correcte drukomvang.
De kleinste, onstabiele blaasjes accumuleren dan in de schoonmakende vloeistof. Deze blaasjes imploderen en produceren krachtige drukimpulsen.
Dit proces wordt ook wel cavitati genoemd
Om een efficiënte ultrasone klank te bereiken, moet een schoonmakende vloeistof worden gevonden die het vuil van het voorwerp kan etsen, zodat de ultrasone klank de verontreiniging kan verwijderen.
Trillingen met frequenties groter dan 18 kHz (18000 trillingen per seconde) worden ultrasone trillingen genoemd. Als resultaat van deze trillingen, ontstaan in vloeistoffen miljoenen kleine vacuüm bellen. Tijdens de hoge druk fase imploderen deze vacuüm bellen en creëren ze uiterst effectieve drukgolven. Dit cavitatie proces zorgt ervoor dat vuildeeltjes van te reinigen objecten worden verwijderd.


Welke frequentie is gewenst?
Lagere frequenties van ca. 20 kHz produceren bellen met een grotere diameter en grotere drukgolven dan de hogere frequenties vanaf ca.38 kHz die worden gebruikt voor grondige reiniging. Voor duidelijke beeldvorming van de verschillende frequenties, klik hier >

Hoe werkt een ultrasoonreiniger?
Om in vloeistoffen het ultrasone effect te bereiken zet een HF-generator de frequentie van de voeding om naar de gewenste frequentie in het ultrasoonbad. Deze frequentie wordt met behulp van electro-mechanische transducers omgezet naar mechanische trillingen.

Voordelen van ultrasone reiniging?
Ultrasone kavitatie verwijdert vuil van objecten zeer snel en grondig zelfs van moeilijk te bereiken plaatsen zoals poriën, sleuven of gaten. Ultrasone reiniging werkt in enkele minuten en overtreft alle andere reinigingsmethoden in efficiency. Reinigen met een ultrasone reiniger zijn beschadigingen zoals krasjes ed geheel uitgesloten.

Gebruiksaanwijzing Ultrasone Reiniger
U vult de ultrasone Reiniger af met ¾ water dat wil zeggen 1-2 cm van de bovenste kuiprand.
De Ultrasone Reinigers mag alleen gebruikt worden met voldoende watervulling.
Stekker in het stopcontact, afhankelijk van het type reinigingsapparaat is de reinigingstijd en temperatuur instelbaar.
De in te stellen reinigingstijd is naar gelang de vervuilingsgraad.
Zet de ultrasone Reiniger aan, 1 tot 5 % reinigingsconcentraat toevoegen.
Hier in Uw voorwerp deponeren.
Na het beeindigen van het reinigingsproces, de gereinigde voorwerpen uit de kuip nemen
En kort onder stromend water afspoelen.
 


| Meer

Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.